Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Γουλιέλμος Τέλλος (Guillaume Tell)





ΠΑΡΑΓΩΓΗ UNITEL | ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΠΕΡΑΣ ΠΕΖΑΡΟ | 2014

Η όπερα Γουλιέλμος Τέλλος σε τέσσερις πράξεις του Ιταλού συνθέτη Gioachino Rossini σε λιμπρέτο των Bικτόρ Ζοσέφ ντ' Ετιέν ντε Ζουά και Ιππόλυτου Μπις., βασίστηκε στο θεατρικό έργο του Φρήντριχ Σίλερ Γουλιέλμος Τέλλος, το οποίο αντλεί το υλικό του από τον ομώνυμο θρύλο που συνδέεται με την ιστορική εξέγερση που οδήγησε στην ανεξαρτησία της Ελβετίας το 1308.
Ο Γουλιέλμος Τέλλος του Τζιοακίνο Ροσίνι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Όπερα του Παρισιού στη Salle Le Peletier στις 3 Αυγούστου του 1829.

Λόγω των τεχνικών δυσκολιών που παρουσίαζε η όπερα και τον πολιτικό αποκλεισμό της για πολλά χρόνια επίσης στην Ιταλία το μουσικό υλικό είχε χαθεί. Μετά από πολλά χρόνια ο αρχειοφύλακας της Όπερας του Παρισιού και βιολονίστας Charles Malherbe γύρω στα 1900 ανακάλυψε την χαμένη αρχική ορχηστρική εκδοχή της όπερας σε μια παρτιτούρα σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων βιβλίων.

Εκτενής παραγωγή του Φεστιβάλ όπερας Ροσίνι στο Πεζάρο της Ιταλίας του 2014 σε σκηνοθεσία Γκράχαμ Βίκ με τη συμβολή της ορχήστρας και χορωδίας του δημοτικού θεάτρου της Μπολόνια υπό τη μουσική διεύθυνση του Μισέλ Μαριότι.

Στους κεντρικούς ρόλους:
Ως Γουλιέλμος Τέλλος ο Νικολά Αλεμό ως Χελτνβίγκε η Βερόνικα Σιμεόνι, ως Αρνολντ ο Χουάν Ντιέγκο Φλορές,ως Ματίλντε η Μαρίνα Ρεμπέκα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου